Η προετοιμασία των προϊόντων Mediligna είναι πανεύκολη, μιας και όλα παρασκευάζονται με κρύο ή χλιαρό νερό.

Κάθε σακίδιο έχει εικονίτσες που σας υποδεικνύουν τον τρόπο παρασκευής, καθώς και τα ml του απαιτούμενου νερού, τα οποία υπολογίζετε χάρη στο σέικερ που συνοδεύει τα πακέτα της κάθε φάσης.
Σας στέλνουμε με email βιβλίο συνταγών Mediligna με έξυπνα μαγειρικά tips, και σας καλούμε και στα tasting event μας, στα οποία η Δρ. Μισιρλή, συνοδεία γνωστού σεφ, σας εκπαιδεύει ταυτόχρονα στη σωστή διατροφή και στο πώς να εντάξετε μια νότα gourmet στα σακίδια Mediligna, εφόσον όντως μιμούνται το κανονικό φαγητό και σας κάνουν ευτυχισμένους!
Γενικές συμβουλές παρασκευής
- Για να προετοιμάστε τα φακελάκια, σας προτείνουμε να βάζετε το νερό στο σέικερ πριν από την σκόνη, για να μην σβολιάζει το μείγμα.
- Προσοχή: για όλα τα παρασκευάσματα που απαιτούν την χρήση σέικερ, μην χρησιμοποιείτε ποτέ ζεστό νερό.
- Για την σωστή συντήρηση των πρωτεϊνών, συνιστάται να μην βράζετε το παρασκεύασμα.
Βελουτέ και Σούπες
- Βάζετε 175 ml κρύο νερό σε ένα σέικερ.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε.
- Τοποθετείτε το παρασκεύασμα σε ένα μπολ και ζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 45.
Ομελέτες
- Βάζετε 100 ml κρύο νερό σε ένα σέικερ.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε.
- Ψήστε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι (ø15 cm) .
- Όταν μισοψηθεί γυρίστε από την άλλη πλευρά.
Μπουκίτσες
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και ανακατεύετε με πιρούνι μαζί με 40 ml χλιαρό νερό.
- Πλάστε 3 με 4 μπαλάκια.
- Ψήστε 10 λεπτά σε φούρνο στους 175°C ή για 4 λεπτά στο τηγάνι.
- Όταν μισοψηθούν γυρίστέ τα από την άλλη πλευρά.
Γαλέτα με πατάτα
- Βάζετε 60 ml νερό σε ένα μπολ. Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι, δίνοντας το σχήμα γαλέτας.
- Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνετε για15 λεπτά στο φούρνο (200°C) ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 με 3 λεπτά την κάθε πλευρά.
Κρέπες αλμυρές και πίτες
- Βάζετε σε ένα σέικερ 80 ml νερό για τις κρέπες και 50 ml για την πίτα.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε.
- Ψήστε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι, ειδικό για κρέπες (ø25 à 30 cm).
- Όταν μισοψηθεί γυρίστε από την άλλη πλευρά.
Πίτσα
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι σε ένα μπολ, προσθέτετε 40 ml νερό, και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
- Τοποθετείτε την ζύμη της πίτσας σε αντικολλητικό σκεύος ή σε αντικολλητικό χαρτί.
Ετοιμάστε την γαρνιτούρα :
- Βάζετε το περιεχόμενο από το φακελάκι της γαρνιτούρας σε ένα μπολ, προσθέστε 20 ml νερό, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά.
- Τοποθετείτε την γαρνιτούρα πάνω στην ζύμη της πίτσας και ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180°C.
Ταλιολίνι, Ριζόνι και ανατολίτικο σιμιγδάλι:
- Τοποθετείστε το φακελάκι σε αλατισμένο νερό που βράζει.
- Αφήστε να βράσει για 15 λεπτά.
Σάλτσα ντομάτα-βασιλικός:
- Ζεσταίνετε 70 με 80 ml νερό και προσθέτετε το φακελάκι.
- Ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη και συνοδεύστε τα ζυμαρικά Ταλιολίνι ή Ριζόνι.
Γλυκά
- Τοποθετείστε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και ανακατεύετε σιγά σιγά με 50 ml κρύο νερό.
- Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180°C ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 75 δευτερόλεπτα στα 800W, σε ένα μικρό ατομικό σκεύος πυρέξ.
Ροφήματα
- Βάζετε 175 με 200 ml κρύο νερό σε ένα σέικερ.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε.
- Ζεσταίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα, σε μια κούπα για να έχετε ένα ζεστό ρόφημα.
Επιδόρπια
Για την κρεμ μπρουλέ:
- Βάζετε 125 ml νερό σε μια κατσαρόλα.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι, ανακατεύετε και ζεσταίνετε μέχρι η κρέμα να γίνει ρευστή.
- Τοποθετείστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τα υπόλοιπα επιδόρπια:
- Βάζετε 130 με150 ml κρύο νερό σε ένα σέικερ, ανάλογα με την σύσταση που επιθυμείτε.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε..
Δροσιστικά ροφήματα
- Βάζετε 175 με 200 ml κρύο νερό σε ένα σέικερ.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε.
Κολατσιό
- Βάζετε 130 με150 ml κρύο νερό σε ένα σέικερ, ανάλογα με την σύσταση που επιθυμείτε.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε..
Φλαν
- Βάζετε 135 ml νερό σε μια κατσαρόλα.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη.
- Ζεσταίνετε μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό.
- Τοποθετείστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Γιαούρτια και κομπόστα
- Βάζετε 150 ml νερό σε ένα σέικερ.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε.
Γλυκές κρέπες και τηγανίτες
- Βάζετε 80 ml κρύο νερό σε ένα σέικερ.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε.
- Ψήστε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι, ειδικό για κρέπες (ø25 à 30 cm).
- Όταν μισοψηθεί γυρίστε από την άλλη πλευρά.
Δημητριακά
- Βάζετε 100 ml κρύο νερό σε ένα σέικερ.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε.
Χυλός
- Βάζετε 125 ml κρύο νερό σε ένα σέικερ.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατεύετε.
- Τοποθετείστε στο ψυγείο για 30 λεπτά και απολαύστε.
Εάν θέλετε να αποκτήσετε το βιβλίο συνταγών Mediligna με έξυπνα μαγειρικά tips, κάντε κλικ εδώ και προμηθευτείτε το από το eshop μας.
Μη διστάσετε να ενημερωθείτε στο site μας και τα ενημερωτικά μας δελτία για τα tasting events μας. Η εγγραφή σας πρέπει να γίνεται εγκαίρως, μιας και οι θέσεις είναι περιορισμένες.